Logo
test banner

Hoe lang gaat een tuinmeubelhoes mee?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe lang gaat een tuinmeubelhoes mee?

Tuinmeubelen zijn een grote investering waar je jarenlang van wilt genieten. Om deze investering te beschermen, is een tuinmeubelhoes een waardevolle aankoop. Maar ja, hoe lang gaat een tuinmeubelhoes mee? Lees het antwoord in dit blog!

Tuinmeubelen zijn een grote investering waar je jarenlang van wilt genieten. Om deze investering te beschermen, is een tuinmeubelhoes een waardevolle aankoop. Zo’n hoes beschermt jouw tuinmeubelen tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en zonlicht, wat zorgt voor een langere levensduur van je meubelen. Daarnaast biedt de hoes het gemak om in de zomer de kussens op de loungebank te laten liggen, zonder dat ze nat worden. Het is echter belangrijk om de hoes tijdig te vervangen wanneer er scheurtjes ontstaan, zodat je kussens droog blijven en je tuinmeubelen optimaal beschermd blijven. Maar ja, hoe lang gaat een tuinmeubelhoes mee?

 

 

Gemiddelde levensduur van een tuinmeubelhoes

Vragen die veel gesteld worden voor het aanschaffen van een beschermhoes zijn: Hoe lang gaat een tuinsethoes mee? Hoe lang gaat een loungesethoes mee? Hoe lang gaat een parasolhoes mee? Het antwoord op al deze vragen is hetzelfde. De gemiddelde levensduur van een beschermhoes is 2 tot 3 jaar. De levensduur heeft te maken met diverse omstandigheden zoals de blootstelling aan diverse weersomstandigheden zoals zon, regen en wind. Na verloop van tijd kan er slijtage optreden. Een beschermhoes blijft een waardevolle investering, omdat het je tuinmeubelen effectief beschermt. Het is verstandiger om elke 2 tot 3 jaar een nieuwe hoes aan te schaffen, dan om regelmatig nieuwe tuinmeubelen te kopen. Bovendien bieden we 2 jaar garantie op de beschermhoes. Mocht er binnen deze termijn iets misgaan, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

 

 

Factoren die de levensduur beïnvloeden

Ons advies is om regelmatig de hoezen te controleren op slijtage, zoals scheurtjes, vervaging, verkleuring of water dat niet meer goed wegloopt. Het is belangrijk om een beschermhoes op tijd te vervangen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan dat er scheurtjes in blijken te zitten en na een regenval dat alle kussens vochtig zijn geworden. Maar welke factoren beïnvloeden de gemiddelde levensduur van een beschermhoes?  

  • Diverse weersomstandigheden: de langdurige blootstelling aan zon, regen, wind en vocht zorgen voor slijtage. 
  • Materiaal: wanneer een hoes van kwalitatief goed materiaal wordt gemaakt zoals ripstop polyester, gaat de hoes langer mee dan een hoes van mindere kwaliteit.
  • Onderhoud: het is van belang om de hoes goed schoon te maken en te drogen. Door vuil en vocht onder de hoes kan de hoes sneller beschadigen. 
  • Gebruik: intensief gebruik van de hoes kan zorgen voor slijtage door de blootstelling aan de weersomstandigheden. 
  • Opbergen: wanneer de hoes niet gebruikt wordt, kun je het beste opbergen op een droge en schaduwrijke plek. 

 

 

Nieuwe tuinmeubelhoes kopen bij Tuinsethoeskopen.nl

Wanneer je een nieuwe tuinmeubelhoes wilt kopen doe je dat natuurlijk bij Tuinsethoeskopen.nl. Met onze ervaring helpen wij jou graag met het uitzoeken van de beste geschikte hoes voor jou met de onderstaande tips: 

  • De juiste maat: meet de lengte, breedte en hoogte op van jouw tuinmeubelen en houd rekening met een speling van 10-15 cm. voor het gemakkelijk plaatsen van de hoes. 
  • De juiste vorm: kies voor de juiste vorm tuinmeubelhoes die past bij jouw tuinmeubel die je wilt beschermen. 
  • Het juiste materiaal: het materiaal van de tuinmeubelhoes is alles beslissend voor de kwaliteit van de hoes. Een Aerocover tuinmeubelhoes is gemaakt van het kwalitatieve materiaal ripstop polyester. Met als voordeel dat het materiaal waterafstotend en ademend is, waardoor vocht- en schimmelvorming voorkomen worden
  • De juiste bevestiging: de bevestiging is belangrijk om te voorkomen dat de beschermhoes eraf waait. Beschermhoezen kunnen ritsen of klittenbandsluitingen hebben. 

 

Meer tips?

Wil jij meer tips lezen op het gebied van tuinmeubelhoezen? Bekijk dan ook eens onze andere blogs.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.